Μια απόδραση στην φύση σε ένα μαγευτικό τοπίο. Εκδρομη στους πανεμορφους Καταρρακτες

Video Creator: Greece in Focus 

Η πολη των νερων

Μέσα στην πόλη οι καταρράκτες, αυτά τα μικρά «θαύματα» του Εδεσσαίου ποταμού, έχουν τη δύναμη να σας μαγέψουν. Τα βήματα σάς φέρνουν στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού, το μοναδικό στην Ελλάδα. Εδώ, θα ανακαλύψετε σπουδαία «υδάτινα» μυστικά. Αυτά έδωσαν ζωή στις κλωστοϋφαντουργίες, τους μύλους, τη βιομηχανία της Έδεσσας. Ένα ένδοξο χθες που αναβιώνει μπροστά σας, με μια βόλτα στο Βαρόσι. Σπίτια μακεδονικής αρχιτεκτονικής, βυζαντινές εκκλησίες. Πίσω στο σήμερα, η πόλη της Έδεσσας σάς διασκεδάζει το βράδυ στον Πολυχώρο Καταρρακτών και σας χορταίνει ντόπιες εκλεκτές γεύσεις. Η Έδεσσα σάς χαρίζει την ενέργειά της πηγαία και αυθόρμητα. Απολαύστε την απλά, σαν ένα ποτήρι δροσερό καθαρό νερό.

Οργανώστε την εκδρομή σας στους Καταρράκτες της Έδεσσας σε συνδιασμό με τον Πολυχώρο Καταρρακτών.

Αξιζει να δειτε στην Εδεσσα

Ακολουθήστε τον Εδεσσαίο ποτάμο -ή Βόδα- και τους παραπόταμούς του, που «τριγυρίζουν» στην πόλη αυτή της Μακεδονίας. Επτά καταρράκτες θα ανακαλύψετε, έναν θα ξεχωρίσετε. Στην υπέροχη φύση της Μακεδονίας, ανάμεσα στα αιωνόβια πλατάνια στο καταπράσινο πάρκο, δεσπόζει ο διάσημος Κάρανος: το νερό πέφτει από τα 70 μέτρα, δημιουργώντας «μαγικά» σύννεφα υδρατμών. Το βράδυ ο Κάρανος φωτίζεται και εσείς μένετε εκστατικοί μπροστά του, να τον κοιτάτε μέχρι να ανακαλύψετε τη νεράιδα που εμφανίζεται στα νερά του. Ανακαλύψτε τη Βόρεια Ελλάδα με ένα ταξίδι που ξεχειλίζει μαγεία!

Εδώ, το νερό έχει γράψει ιστορία: Αλευρόμυλος Σαλαμπάση, Σησαμοτριβείο Περτσεμλή, Νερόμυλος Γιαννάκη, Κανναβουργείο. Η δύναμη του νερού κινούσε τους μύλους, τα προβιομηχανικά εργαστήρια και τα 6 εργοστάσια που λειτουργούσαν εδώ τον 19ο αιώνα. Κάποια από αυτά θα τα δείτε σήμερα στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού της πόλης, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατά της. Επισκεφθείτε τον Νερόμυλο Γιαννάκη που σας κρατάει για έκπληξη ένα ενυδρείο-ερπετάριο. Είναι το πρώτο στην Ελλάδα με ψάρια του γλυκού νερού, αλλά και φίδια, νεροχελώνες, χέλια, καβούρια έως κροκοδειλάκια. Τα πλάσματα του νερού σάς καλωσορίζουν στην Έδεσσα!

Εδώ βρίσκονται τα ωραιότερα παλιά σπίτια της Έδεσσας, κτισμένα πάνω στον βράχο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που θα συναντήσετε σε ολόκληρη τη Μακεδονία. Την ξεχωριστή ατμόσφαιρα της γειτονιάς ενισχύουν οι παλιές βυζαντινές εκκλησίες της Κοίμησης της Θεοτόκου και των Αγίων Πέτρου και Παύλου, κτισμένες τον 14ο αιώνα και με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες.

Ο παλμός της πόλης χτυπάει στην περιοχή με τους μικρούς καταρράκτες και η νεολαία που διασκεδάζει εδώ συναγωνίζεται επάξια… τη βοή του νερού! Γεφυράκια μέσα στο πράσινο, καφενεία και ταβέρνες κοντά στο ποτάμι συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό στα βόρεια της Μακεδονίας. Οι ντόπιοι λένε ότι η ‘Έδεσσα έχει 71 μεγάλες και μικρές γέφυρες. Περπατήστε και μετρήστε τις.

Αρχαία σπίτια, μαγαζιά, κίονες και τρίλιζες σκαλισμένες στους δρόμους. Τα λείψανα της αρχαίας Έδεσσας, κάτω από τη σημερινή πόλη, μέσα στα εύφορα χωράφια του Λογγού σάς συστήνουν το παρελθόν αυτής της γραφικής πόλης της Βόρειας Ελλάδας.

Επισκεφθείτε τον Πολυχώρο των Καταρρακτών

Καταρρακτες Complex

Το Εστιατόριο, Café/Bar Καταρράκτες, το οποίο άξια συγκαταλέγεται στους κορυφαίους χώρους εστίασης όχι μόνο της Β. Ελλάδας αλλά και όλης της επικράτειας, χαρακτηρίζεται ως Πολυχώρος !

Αυτός ο χαρακτηρισμός του αποδίδεται γιατί στον τεράστιο χώρο (700 τ.μ.) στεγάζονται, συνυπάρχουν και συνεργάζονται αρμονικά το Café/Bar Καταρράκτες , το Εστιατόριο Καταρράκτες όπως επίσης και το σημείο πώλησης Take away – Καντίνα και ο χώρος πώλησης γλυκών τοπικής παραγωγής.

ΚΑΦΕ / ΜΠΑΡ

Οι επισκέπτες μας μπορούν να απολαύσουν τον ποιοτικά άριστο καφέ ή το ποτό τους , τα γλυκά και παγωτά μας όπως επίσης να επιλέξουν και να γευτούν τα νόστιμα snack μας στο πλήρως εξοπλισμένο και έγκυρο Café/Bar Καταρράκτες και να μαγευτούν από το τοπίο που ξεδιπλώνεται μπροστά τους.
Η διασκέδαση στο Café/Bar Καταρράκτες συνεχίζεται και το βράδυ με τη μουσική , τα cocktails και ποτά , τα διάφορα happenings που ενίοτε διοργανώνονται προσφέροντας αξέχαστες στιγμές.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Στον διαμορφωμένο χώρο του Εστιατορίου Καταρράκτες οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την κουζίνα μας και να παρασυρθούν σε μοναδικά μονοπάτια γεύσεων που τους προσφέρουν επαγγελματίες του είδους.
Το Εστιατόριο Καταρράκτες διαθέτει μια από τις πιο ενημερωμένες κουζίνες και δημιουργεί εδέσματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γαστρονομικών απαιτήσεων ξεκινώντας από την ελληνική και τοπική παραδοσιακή κουζίνα, περνώντας από γνώριμες διεθνείς γεύσεις και καταλήγοντας σε πιο εξεζητημένα εδέσματα.
Επίσης το Εστιατόριο και Café/Bar Καταρράκτες διαθέτει μια αξιόλογη συλλογή κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών δίνοντας έμφαση σε παραγωγούς της περιοχής και της Μακεδονίας γενικότερα. Έτσι οι επισκέπτες μας έχουν την δυνατότητα να παντρέψουν τις εκλεκτές γεύσεις με το κατάλληλο κρασί ή ποτό κάνοντας ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι μέσα σε ένα χώρο απαράμιλλης ομορφιάς.

Οργανώστε την εκδρομή σας στους Καταρράκτες της Έδεσσας σε συνδιασμό με τον Πολυχώρο Καταρρακτών.